stomen

Roergebakken snijbonen met kip

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Snijd de kipfilet in reepjes. Maak de snijbonen schoon en snipper ze in de snijbonenmolen, met de schaaf in de keukenmachine of snijd ze met een mes in grove ruiten (alleen jonge snijbonen) of in kleine schuine snippers (of koop ze kant-en-klaar gesneden). Verhit een wok of wijde pan. Voeg de olie toe als de pan heet is en bak de reepjes kip in circa 4 minuten rondom bruin. Maak intussen de lente-ui schoon en snijd ze in schuine stukjes van 3-4 centimeter. Voeg de lente-ui en de snijbonen toe aan de kip en bak ze al omscheppende 3-4 minuten mee. Breng op smaak met zout, peper en sojasaus en laat de snijbonen in circa 5 minuten beetgaar worden. Lekker met gele rijst (rijst gekookt met 1 theelepel koenjit of saffraan).