stomen

Roergebakken slakropjes met garnalen en aardappels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Snijd de aardappels in vieren, leg ze in een magnetronschaal, voeg 1/2 dl water toe, dek de schaal af en schakel de magnetron 5 minuten in op volvermogen, schep ze halverwege om.
Halveer de ui, snijd de helften in smalle partjes en duw de stukjes los.
Snijd de knoflooktenen in dunne plakjes.
Snijd de slakropjes in vieren.
Pluk de blaadjes van de koriander af.

Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand erin. Schep de aardappels er in en roerbak ze in 10 minuten goudbruin en gaar. Voeg na 5 minuten de uipartjes, knoflookplakjes en gamba’s toe. En roerbak de laatste 2 minuten ook de slakropjes mee.
Schep van het vuur af de dressing door het gerecht. Strooi het korianderblad erover. Voeg naar smaak zout en peper toe.