stomen

Roergebakken savooiekool met geitenkaas en gepofte aardappel

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Snijd de geitenkaas in blokjes.

Bereiding

Bereid de pofaardappels in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking bij 700 Watt in 10-12 minuten, zodat ze gaar worden en poffen.

Verhit een kleine wok droog voor. Schenk langs de rand de olie in de wok. Schep de savooienkool, de pijnboompitten, de rozijnen en de kruiden in de pan en roerbak 5 minuten. Roer de witte wijn erbij en stoof de groente in 5 minuten beetgaar. Schep op het laatst de knoflooksaus van de aardappels en de geitenkaasblokjes er door en warm het gerecht nog even door, zodat de kaasblokjes warm worden.

Verdeel de roergebakken kool over twee borden. Snijd de gepofte aardappels open en zet ze op de kool. Strooi er, liefst versgemalen zeezout en peper over.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!