stomen

Roergebakken roze oesterzwammen en noten met rijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Kook de rijst bijna gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en spoel de gekookte rijst af onder koud, stromend water. Laat de rijst goed uitlekken. Verhit de wok of royale braadpan en voeg de helft van de olie aan de hete pan toe. Roerbak zodra de olie heet is de rijst 3 minuten. Pel de ui, hak deze fijn. Maak de oesterzwammen schoon, snijd de steel in kleine stukjes en de grote hoeden wat kleiner. Blancheer de oesterzwammen 1 – 2 minuten in de magnetron tussen keukenpapier of in ruim kokend water. Doe de resterende olie in de pan, bak de fijngehakte ui hierin zacht, voeg de uitgelekte oesterzwammen en de fijngehakte stelen toe en bak deze circa 2 minuten mee. Voeg alle noten toe en roerbak 1 minuut. Doe de rijst in de pan en roerbak deze 3 minuten. Breng op smaak met zout, peper en peterselie.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge