stomen

Roergebakken rijst met witte kool, garnalen en koriander

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Laat de garnalenstaarten ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep ze goed droog met keukenpapier.

Halveer de ui, snijd de helften in smalle partjes, duw de laagjes los.

Hak de knoflooktenen grof.

Halveer de peper, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in smalle schuine reepjes.

Pluk het korianderblad af en snijd het fijner. Snijd de korianderstelen klein.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af in een zeef en vang wat kookwater op. Laat de rijst kort uitlekken en schep de rijst uit in een wijde kom, zodat hij snel afkoelt.

Verhit een wok droog voor. Schenk 2 eetlepels olie langs de rand in de wok. Roerbak ui, knoflook, peper en korianderstelen 3 minuten. Schep de garnalen erbij en roerbak 3-4 minuten, tot de garnalen roze kleuren. Neem ze uit de wok. Voeg eventueel nog wat olie toe en roerbak de kool 5 minuten. Schep de afgekoelde rijst bij de kool en roerbak de rijst mooi goudbruin. Schep op het laatst de garnalen, ketjap, vissaus en gembersiroop erdoor. Roerbak het gerecht op hoog vuur nog 1 minuut. Strooi van het vuur af het koriandergroen er over.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!