stomen

Roergebakken raapstelen met biefhapjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Snijd het vlees in schuine reepjes. Marineer het vlees tenminste een half uur in de sojasaus. Snijd of knip de worteljes van de raapstelen af. Haal het elastiekje van de bosjes en snijd elk bosje in de lengte in drieen. Was de raapstelen in een bak met ruim koud water. Laat de raapstelen in een vergiet uitlekken en centrifugeer ze in een slamandje droog (of dep ze droog met een keukendoek). Pel en snipper de ui fijn. Schil de gember. Pel de knoflook en plet hem. Hak de gember en de knoflook tezamen fijn, Verhit in een wok 2 eetlepels olie. Schep het vlees uit de marinade en roerbak het, tot het net verkleurd is en schep terug in een kommetje. Maak de wok schoon. Verhit 2 eetlepels olie. Bak de ui met de gember – knoflook op een matig vuur circa 1 minuut. Zet het vuur hoog en roerbak de raapstelen 3 minuten mee. Voeg het vlees toe en roerbak nog 1 minuut. Voeg de marinade, het verkruimelde bouillontabet en enkele eetlepels water toe. Sudder nog 1 minuut, de raapstelen moeten nog knapperig zijn. Breng op smaak met zout.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge