stomen

Roergebakken mango en baby ananas met kokosnoot

Receptinformatie

Nagerecht
20-30 min

Sla een spijker in de kokosnoot en laat de melk eruit lopen. Haal het vruchtvlees eruit (1/4 deel), verwijder het bruine vlies en snijd de kokos in mooie stukjes.

Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakken. Schil de baby ananas, verwijder de harde kern en eventuele pitten en snijd de vrucht in halve plakken. Boen de limoenen schoon, rasp de schil heel dun en pers de vruchten uit.

Leg de plakken mango en ananas in een schaal, schenk het limoensap eroverheen en voeg de limoenrasp toe. Laat het fruit even marineren.

Verwarm intussen een (hele schone) wok of hapjespan en voeg de helft van de olie toe. Doe de boter erbij en, zodra de boter is gesmolten, het kokosvruchtvlees en de geraspte gemberwortel. Roerbak de kokos en gember 1-2 minuten tot de kokos lichtbruin ziet. Neem uit de wok of hapjespan en laat de kokos en gember uitlekken op keukenpapier.

Maak de wok of pan schoon. Laat de mango en ananas uitlekken (bewaar het sap). Verwarm de wok of pan, voeg de rest van de olie toe en roerbak de mango en ananas 1-2 minuten. Voeg het sap toe, breng dit aan de kook en laat het 1 minuut doorkoken. Roer de honing erdoor en strooi de kokos eroverheen.

Serveer de gebakken vruchten met de kokos, zure room en een takje munt.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge