stomen

Roergebakken kouseband

Receptinformatie

Rijst
20-30 min

Was de kouseband en verwijder de uiteinden. Het leukste is om de groente lang te houden, zodat u deze als een soort spaghetti op het bord kunt serveren. Vindt u dit lastig en is de langere kooktijd een bezwaar, snijd de groente dan in stukjes van 2-3 cm. Verhit een wok, voeg de olie toe en fruit de gesnipperde ui met de knoflook en de fijngesneden rode peper aan. Voeg de lang gehouden kouseband met 2 dl bouillon toe en roerbak de groente, afhankelijk van de lengte, in 20-25 minuten beetgaar. (Bij in stukjes gesneden kouseband hoeft geen bouillon te worden toegevoegd, deze zijn in 3-5 minuten beetgaar.) Breng op smaak met Chinese sojasaus. Serveren met witte rijst en gesmoord of gestoofd rundvlees, een karbonaadje of met garnalen.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!