Roergebakken kouseband
Receptinformatie
Was de kouseband en verwijder de uiteinden. Het leukste is om de groente lang te houden, zodat u deze als een soort spaghetti op het bord kunt serveren. Vindt u dit lastig en is de langere kooktijd een bezwaar, snijd de groente dan in stukjes van 2-3 cm. Verhit een wok, voeg de olie toe en fruit de gesnipperde ui met de knoflook en de fijngesneden rode peper aan. Voeg de lang gehouden kouseband met 2 dl bouillon toe en roerbak de groente, afhankelijk van de lengte, in 20-25 minuten beetgaar. (Bij in stukjes gesneden kouseband hoeft geen bouillon te worden toegevoegd, deze zijn in 3-5 minuten beetgaar.) Breng op smaak met Chinese sojasaus. Serveren met witte rijst en gesmoord of gestoofd rundvlees, een karbonaadje of met garnalen.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.