Roergebakken komkommer met sesamzaad
Receptinformatie
Was de komkommers, Halveer ze in de lengte en schraap met een dessertlepel de zaadjes eruit.
Snijd de komkommer in blokjes van circa 2 bij 2 cm. Bestrooi de blokjes met het zout, schep goed om en laat ze in een vergiet circa 20 minuten uitlekken. Spoel de komkommer af onder koud stromend water en dep de blokjes droog met keukenpapier. Pel en snipper de knoflook. Snijd de gemberwortel fijn. Verhit een wok of grote hapjespan. Schenk de olie erin en roerbak, als de olie goed heet is, de knoflook, gember en peper 20 seconden. Voeg de komkommer toe en roerbak nog 4-5 minuten. Voeg de sojasaus en suiker toe en warm nog even door. Voeg de sesamolie toe en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes. Lekker met rijst.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.