stomen

Roergebakken kip met paprika's

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
40-50 min

Rooster de paprika's een voor een boven een gasvlam tot het vel rondom is geblakerd. Of leg ze

 

onder een hete grill en keer ze af en toe om. Doe de paprika's vervolgens in een plastic zak en

 

bind deze goed dicht. Neem ze uit de zak als ze zijn afgekoeld en trek de geblakerde velletjes

 

eraf. Verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd de paprika's in lange repen. Besprenkel ze met

 

(olijf)olie en zet ze weg.

 

Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi deze met maïzena.

 

Verhit een wok, voeg de olie toe en roerbak de blokjes kip in de hete olie tot ze wit van kleur

 

zijn. Bestrooi ze met zout naar smaak. Voeg de gepelde in plakjes gesneden knoflook toe, bak

 

even mee en schenk de bouillon erbij. Voeg de bonenpasta, suiker, sherry en sojasaus toe, breng

 

aan de kook en doe de reepjes paprika erbij. Laat alles doorwarmen en serveer direct.

 

Serveer dit gerecht met rijst.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!