Roergebakken kip met paprika's
Receptinformatie
Rooster de paprika's een voor een boven een gasvlam tot het vel rondom is geblakerd. Of leg ze
onder een hete grill en keer ze af en toe om. Doe de paprika's vervolgens in een plastic zak en
bind deze goed dicht. Neem ze uit de zak als ze zijn afgekoeld en trek de geblakerde velletjes
eraf. Verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd de paprika's in lange repen. Besprenkel ze met
(olijf)olie en zet ze weg.
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi deze met maïzena.
Verhit een wok, voeg de olie toe en roerbak de blokjes kip in de hete olie tot ze wit van kleur
zijn. Bestrooi ze met zout naar smaak. Voeg de gepelde in plakjes gesneden knoflook toe, bak
even mee en schenk de bouillon erbij. Voeg de bonenpasta, suiker, sherry en sojasaus toe, breng
aan de kook en doe de reepjes paprika erbij. Laat alles doorwarmen en serveer direct.
Serveer dit gerecht met rijst.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.