stomen

Roergebakken groene bloemkool met rundvlees

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Marineer - terwijl u de groente schoonmaakt - de biefreepjes in een mengsel van een halve eetlepel sojasaus, de sherry en de maïzena. Maak de groene bloemkool schoon (verwijder stronk en blad) en verdeel de kool in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes 5 minuten in kokend water met iets zout. Laat ze uitlekken. Pel de sjalotten of de ui en de knoflook en hak ze fijn. Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes. Verhit een wok of wijde braadpan. Voeg de olie toe en roerbak de gemarineerde biefreepjes 3 minuten. Haal het vlees uit de pan en roerbak de sjalot of ui met de knoflook 1 minuut, voeg de paprika, de bouillon en de bloemkoolroosjes toe. Roerbak 1-2 minuten en doe de biefreepjes terug in de pan met de eetlepel sojasaus en de oestersaus. Laat 1 minuut doorkoken en serveer direct. Lekker met mihoen, mie of rijst.