stomen

Roergebakken Chinese kool met taugé en komkommer

Receptinformatie

Rijst
10-20 min

Schil de gember en de knoflook en hak ze fijn. Halveer de Spaanse peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd hem in ringetjes. Verwijder eventuele beschadigde bladeren van de Chinese kool, halveer hem en snijd hem overdwars in smalle reepjes. Was de koolreepjes en laat ze goed uitlekken. Spoel de taugé af in een zeef onder koud stromend water. Schil de komkommer en snijd hem in blokjes van 1 cm. Verwarm de wok enkele seconden op hoog vuur en laat de arachideolie erin lopen. Roerbak de Chinese kool gedurende 3 minuten en zet het voor later gebruik apart. Verwarm de sesamolie in de wok en fruit de gember, knoflook en peper ringetjes. Voeg na 1 minuut de blokjes komkommer toe en roerbak deze gedurende 4 minuten. Doe de Chinese kool, de taugé en de sojasaus erbij en laat het geheel door en door warm worden. Eventueel op smaak afmaken met zout, peper en sesamolie. Bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes en dien op met witte rijst.