stomen

Roergebakken broccoliroosjes met bamboe en varkenshaas

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Snijd de roosjes van de broccolistronk, verdeel ze in kleinere roosjes en was ze. Breng ruim water aan de kook. Blancheer de roosjes 1 minuut. Giet af in een zeef, dompel ze in ijskoud water en laat afkoelen. Snijdt het vlees in schuine dunne reepjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze fijn. Pel de knoflook en snipper hem fijn. Snijdt de bamboe in stukjes. Los in het hete water het verkruimelde bouillontablet op. Verhit in een wok of braadpan de olie. Roerbak het vlees tot het net verkleurd is. Voeg tussentijds de knoflook toe. Voeg de broccoliroosjes toe en roerbak 1 minuut. Voeg de bouillon, de sojasaus en de bamboestukjes toe. Laat nog 1 minuut op een zacht vuur pruttelen.

Bestrooi met de gesnipperde bosuitjes.