stomen

Roergebakken broccoli met varkenshaas en taugé

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Maak de broccoli schoon. Schil de harde stengeldelen (of trek de opperhuid van de stelen af) en snijd deze in dunne, korte reepjes. Snijd de broccolirozetten van de stelen af en snijd ze overlangs in kleine roosjes. Dep de varkenshaasjes droog en snijd ze in blokjes van circa 2,5 x 2,5 cm. Pel de sjalotjes en hak ze fijn. Verwijder zaad en zaadlijsten van de peper en snijd deze in ragfijne reepjes. Verhit een wok of wijde braadpan. Voeg de olie toe en bak het vlees om en om bruin en bijna rose van binnen. Neem het vlees uit de pan en voeg de sjalot, peper en broccoli toe. Bak dit 1-2 minuten en schenk de sojasaus erbij. Voeg ruim 1dl water of bouillon toe. Kook de broccoli beetgaar in 5-6 minuten. Doe het vlees terug in de pan en breng op smaak met zout en peper. Bind het vocht met aangelengde maïzena of allesbinder. Was de taugé en schep deze de laatste minuut door het gerecht. Bestrooi voor het serveren met de geroosterde sesamzaadjes. Serveren met gekookte rijst of met mihoen.