stomen

Roergebakken broccoli met kip

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Zet deze een kwartiertje weg in een mengsel van 2 eetlepels sojasaus, 2 theelepels maïzena en 1 eetlepel olie. Maak de broccoli schoon. Schil de harde stengel delen en snijd deze in stukjes. Verdeel de bloem in kleine roosjes. Maak de prei schoon en snijd deze in ringen. Pel de knoflook en hak deze fijn. Maak de peper schoon, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd hem in smalle ringen. Verhit een wok of grote braadpan. Schenk de resterende olie erin, voeg eventueel een eetlepel sesamolie toe en bak de kip om en om bruin. Schep de kip uit de pan en bak de prei, knoflook en peper 1-2 minuten. Voeg de broccoli toe en bak deze al roerende met de overige sojasaus en oestersaus. Schenk er zo nodig wat water bij. Kook de broccoli beetgaar in 5-6 minuten. Voeg de kip toe en warm deze goed door. Strooi de geroosterde sesamzaadjes erover en serveer met soba (boekweitnoedels) of eiernoedels.