stomen

Roergebakken boerenkool met lever, spek en pruimen

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd de kalfslever en varkensoester in reepjes van 3 bij 1/2 cm.
Snijd de pruimen in vieren.

Bereiding:
Leg de boerenkool in een kookpan, schenk er 1/2 liter kokend water op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de boerenkool 15 minuten voor. Laat de kool in een vergiet uitlekken.

Strooi de pasta in een kookpan, schenk er de rest van het kokende water op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg desgewenst 1 theelepel zout toe en kook de pasta beetgaar in 10 minuten.

Verhit een wok droog voor. Laat de boter in de wok smelten, tot het bruist. Schep de vleesreepjes er in en roerbak ze op hoog vuur in 3 minuten bruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Roerbak de spekreepjes uit in 2 minuten, schep de leverreepjes erin en roerbak 3 minuten. Schep de boerenkool en pruimen erbij, strooi de kummel er over en roerbak de boerenkool 5 minuten. Schep tot slot de reepjes varkensvlees er weer bij en warm het geheel goed door.

Stort de pasta in een vergiet, laat de pasta kort uitlekken en meng de olie erdoor. Verdeel de pasta over twee diepe borden, schep het roergebakken mengsel er op.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge