stomen

Roergebakken bloemkool en tomaat

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in roosjes. Was de gemberwortel en hak deze fijn. Pel de knoflook en pers de teentjes uit. Halveer de peper, verwijder de zaden en snijd hem klein. Draag huishoudhandschoen ter bescherming van uw handen. Snijd de lente-uitjes in ringen. Verhit de wok, wadjang of grote braadpan. Voeg de olie toe en laat deze heet worden. Voeg de gember, knoflook, peper en lente-ui toe en roerbak 2-3 minuten,laat ze zacht maar niet bruin worden. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak 4-6 minuten. Was en droog de tomaten, ontvel ze zonodig en snijd ze in parten. Voeg ze met de rijswijn, sojasaus, suiker en azijn toe en roerbak kort op een hoge warmtebron tot alles goed gemengd is. Serveer direct met gekookte mie.