stomen

Roerbakken met witlof en schnitzels

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
20-30 min

Maak eerst de saus. Roer de maizena uit met twee eetlepels van het water. Voeg al roerend de rest van het water en de wijn toe. Haal de schil met een zesteur (of rasp) van de sinaasappel. Pers de sinaasappel uit. Voeg de helft van de geraspte schil en al het sap, samen met de marsala toe aan de sausmengsel. Maak de prei schoon en snijd deze in smalle ringen. Maak de witlof schoon en snijd deze in de lengte in vieren. Dep de schnitzels droog en snijd ze in smalle repen. Verhit de wadjang, wok of grote braadpan. Voeg de olie toe en laat deze heet worden. Voeg de repen schnitzel toe en roerbak deze in 4-5 minuten aan alle kanten goudbruin. Voeg de prei en witlof toe en roerbak deze in 2-3 minuten mee. Schenk het sausmengsel erbij, roer goed door en laat alles goed doorkoken totdat een gebonden saus ontstaat. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Garneer met de achtergehouden sinaasappel schil en/of plakjes sinaasappel. Lekker met groene tagliatelle.