stomen

Roerbakken met prei broccoli tomaat en kip

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. De kipfilet droog met een keukenpapier en snijd hem in smalle repen. Bestrooi de kiprepen met de maïzena en gemberpoeder. Maak de preien schoon en snijd ze in ringen. Maak de broccoli schoon en verdeel ze in roosjes. Was en droog de tomaat (ontvel ze zonodig.) Verhit de wok, wadjang of royale braadpan, voeg vervolgens de olie toe en bak de kipreepjes rondom bruin. Voeg de prei en broccoli toe en bak deze goed mee. Schenk de sherry, witte wijn of citroensap erbij en breng dit aan de kook. Voeg de in parten gesneden tomaten erbij en laat dit gerecht in 3-5 minuten gaar worden. Voeg de laatste halve minuut de cashewnoten toe en warm deze even goed door. Of strooi vlak voor het serveren het sesamzaad over het gerecht. Garneer met een verse dragon of bieslook. Serveer het gerecht direct met de gekookte rijst.