stomen

Roerbakgerecht van witlof met varkenshaas en groene peper

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Maak het witlof schoon en snijdt deze, afhankelijk van breedte, twee of drie maal in de lengte door. Maak de prei schoon en snijdt deze in smalle ringen. Pel de knoflook en hak deze fijn. Snijdt de peper in de lengte door en verwijder de zaadjes en snijdt de peper in ragdunne reepjes. Dep de varkenshaas droog met een keukenpapier en snijdt deze in dunne plakjes. Verhit de olie in een wok of koekenpan en roerbak hierin de varkenshaas in 2-3 minuten goudbruin. Het vlees mag niet koken, maar moet bakken. Voeg de prei, de knoflook, het witlof en de groene peper toe en roerbak op een hoge warmtebron 2-3 minuten. Schenk de soja saus eroverheen en schep goed door. Lekker met geroosterde sesamzaadjes.