stomen

Roerbak van venkel, bospaddenstoelen, tempeh en noedels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Halveer de uien, snijd de helften in smalle partjes en duw de laagjes los.

Snijd het groen van de venkel en snijd het fijn. Snijd een dun plakje van de wortelaanzet af. Snijd de bol in smalle ‘plakken’, halveer deze als ze te breed zijn.

Maak de paddenstoelen schoon. Halveer de shii-take en grote champignons. Snijd oesterzwammen in repen.

Snijd het stuk tempeh in plakken van 1 cm dikte en snijd die in repen.

Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Bereiding:
Schep de repen tempeh om met 1 eetlepel ketjap.

Leg de noedels in een kookpan. Schenk het kokende water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af in een vergiet en spoel ze koud onder stromend koud water. Schep de koude noedels of mie om met 1 eetlepel ketjap.

Verhit de wok droog voor. Schenk langs de rand van de wok de olie er in. Roerbak de uien 2-3 minuten. Schep de venkel en paddenstoelen erbij en roerbak 5 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak 5 minuten tot de paddenstoelen vocht loslaten. Laat het vocht verdampen. Schep de tempehreepjes erbij, knijp de knoflook boven de wok uit en roerbak nog 2 minuten. Schep de noedels of mie er bij en roerbak nog 1 minuut. Voeg de roerbaksaus toe en warm het gerecht op hoog vuur nog even door.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge