stomen

Roerbak van raapstelen, kastanjechampignons en spekjes, met couscous

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Halveer de uien in de lengte, snijd de helften in smalle partjes, duw de uienlaagjes los.
Snipper de knoflooktenen fijn.
Snijd de champignons in plakjes.
Snijd de courgette in 3 mm dikke plakjes en snijd de plakjes in reepjes.
Verwijder de steeltjes van de raapstelen. Was het blad in een vergiet en laat het goed uitlekken.
Rasp of schaaf de kaas niet te fijn.
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Bereiding:
Verhit een wok droog voor. Schep de rookspekreepjes in de wok en roerbak ze tot ze vet loslaten. Schep de uien erbij en roerbak 3 minuten. Temper het vuur en voeg de knoflook en champignons toe. Roerbak de champignons 5 minuten. Voeg de courgettereepjes en bijna alle raapstelen toe en roerbak nog 2 minuten.

Bereid de couscous met het kokende water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de peterselie erdoor en verdeel de couscous over 2 borden. Schep het roerbakmengsel erop. Garneer het met de achtergehouden rauwe raapstelen. Maal er naar smaak wat zout en peper over en strooi de geraspte kaas erover.