stomen

Roerbak van pompoen met paprika, bacon en rijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

De schil van een kleine pompoen in dun en dus eetbaar. Hak ze doormidden en verwijder de steel met aanzet en de zaadlijsten en zaden. Snijd een grote pompoen in parten (of koop een part van gewenst gewicht) en schil de pompoenstukken met een dunschiller. Snijd het vruchtvlees in blokken of dobbelstenen. Pompoenvruchtvlees is heel hard, maar heel snel gaar: 15 minuten koken of stoven is al voldoende.

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snipper de ui.
Snijd de tomaten in achten, verwijder vocht en zaden en snijd het vruchtvlees in mooie stukjes.
Snijd de paprika’s in vierkante stukjes.

Bereiding:
Strooi de gele rijst in een kookpan, schenk het kokende water erop en roer om. Breng het water opnieuw aan de kook en kook de rijst gaar in 12 minuten. Stort de rijst in een zeef.

Verhit in een wok of hapjespan de olie en fruit hierin de uisnippers lichtbruin. Voeg de pompoenblokjes toe en roerbak 5 minuten. Voeg de baconreepjes toe en roerbak 5 minuten. Voeg de tomaten en paprika toe en roerbak opnieuw 5 minuten. Breek het ei boven de pan, roer het door het mengsel, zodat het stolt. Schep de gare rijst er door en warm het gerecht al omscheppend goed door, zonder de rijst echt te bakken. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!