stomen

Roerbak van lentegroente, krieltjes en maïs bij biefstuk met kruidenboter

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1 iter water aan de kook.

Maak de maïskolf schoon: verwijder de schutbladeren en het ‘haar’. Leg de kolf in een pan, schenk het kokende water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de kolven 15 minuten. Of wikkel de kolf in magnetronfolie, leg de kolf in de magnetron en schakel deze 3 minuten in op volvermogen. Laat de maïskolf in het folie 5 minuten nagaren. Snijd de kolf in dunne plakjes.

Snijd het blad van peterselie en koriander fijn.

Bereiding:
Meng de verse kruiden door de roomboter. Voeg eventueel een klein teentje knoflook uit de pers en wat cayennepeper toe.

Kwast de biefstukjes dun in met wat olie.

Verhit een wok droog voor. Schenk de rest van de olie langs de rand in de wok. Schep de minikrieltjes erin en roerbak 5 minuten. Schep de maïsplakjes en de groentemix in de wok en roerbak 5 minuten, tot de broccoliroosjes gaar zijn. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Verhit een grillpan droog voor. Rooster hierin de kogelbiefstukjes aan beide kanten 3-4 minuten. Ze zijn dan nog rozé van binnen. Maal er aan tafel zout en peper naar smaak over.

Serveer de kogelbiefstukjes met de kruidenboter en het roergebakken mengsel.