stomen

Roerbak van knolselderij, champignons en spekjes op lintmacaroni

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 2 liter water aan de kook.
Schil de knolselderij, snijd er 3/4 cm dikke plakken van en snijd deze in staafjes van 5 cm lengte.
Halveer de ui in de lengte, snijd de helften in smalle partjes en duw de laagjes los.
Snijd de champignons in plakjes.

Bereiding:
Leg de lintmacaroni of eiermie in een kookpan, schenk 11/2 liter kokend water er op, breng het water opnieuw aan de kook en voeg eventueel 1 theelepel zout toe. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Leg de knolselderij in een kleine kookpan, schenk de rest van het kokende water erop, breng het water opnieuw aan de kook en kook de knolselderij 10 minuten voor, stort de groente daarna in een vergiet.

Verhit een kleine wok droog voor en schenk de olie langs de rand er in. Schep de spekreepjes er in en roerbak ze knapperig. Voeg de ui toe en roerbak 2 minuten. Schep de champignons en knolselderij erbij en roerbak 5 minuten, tot de champignons vocht loslaten. Schenk de wijn erbij en stoof het geheel nog een paar minuten.

Stort de pasta in een vergiet en laat het kort uitlekken. Verdeel de pasta als een nestje over 2 diepe borden. Schep de rucola op het allerlaatst door het roerbakmengsel en verdeel het over de pasta. Maal er naar smaak zout en peper over.