stomen

Roerbak van kip, sperziebonen en noedels in zoetzure saus

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiden:
Breng in een waterkoker 3 dl water aan de kook. Haal de sperziebonen af en halveer ze met een schuine snede. Snijd de stoneleeks in stukjes van 3-4 cm. Snijd de kippendijfilets in plakjes. Schil de gember, snijd het stukje in plakjes en de plakjes in reepjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de koriander, blad en stelen, fijn.

Bereiden:
Leg de sperziebonen in een kookpan, schenk er kokend water op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de sperziebonen beetgaar in 6-8 minuten.

Verhit de wok droog voor. Schenk er straalsgewijs de olie in en fruit hierin de knoflook en gember goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Roerbak in de knoflookolie de kipstukjes goudbruin. Schep het wit van de stoneleeks erbij en roerbak 3 minuten. Schep de bonen, het groen van de bosuitjes en de noedels erbij en roerbak 3 minuten. Voeg de knoflook en gember weer toe, schenk de roerbaksaus erbij en breng het geheel aan de kook. Schep de koriander van het vuur af erdoor.