stomen

Roerbak van kip, paprika en mango met dragon

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Snijd de kipfilets in dikke stukjes. Snijd het dragonblad fijn. Rasp de citroenschil af en pers de vrucht uit. Meng dragonblad, citroenrasp en wat citroensap en schep dit om met de stukjes kipfilet. Laat ze ¼-1 uur marineren. Halveer de ui, snijd de helften in smalle partjes. Halveer de paprika’s, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in mooie grove stukken. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd het in brede repen. Verhit een wok droog voor. Smelt een deel van de boter erin en roerbak op hoog vuur de gemarineerde kipstukjes in delen goudbruin en al bijna gaar. Schep alle kip in de pan, voeg de rest van de boter toe en schep paprika, ui en mango in de wok. Roerbak 3 minuten. Verdeel het mengsel over borden. Schenk de fond in de wok en breng het op hoog vuur aan de kook. Lepel de jus over de borden. Stapel de basilicumblaadjes op elkaar, snijd ze in reepjes en strooi ze over de borden.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge