stomen

Roerbak van kip, oesterzwammen en peultjes met rijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd de kipfilet in plakjes, dep ze droog met keukenpapier.
Snijd het wit van de lente-uitjes in ringen en het groen in stukken van 3 cm.
Snijd de knoflookteen in plakjes.
Haal de peultjes af.
Snijd de oesterzwammen in repen.
Schil het stukje gember, snijd het in plakjes en die in reepjes.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst in een zeef kort uitlekken. Houd de rijst warm in de pan.

Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand in de wok. Roerbak het wit van de lente-uitjes, knoflook en gember 1 minuut. Schep de stukjes kipfilet erbij en roerbak ze op hoog vuur goudbruin. Voeg de peultjes en oesterzwammen toe en roerbak 5 minuten, tot de paddestoelen vocht loslaten.

Schenk langs de rand van de wok de oestersaus, ketjap, 1/2 dl water erbij, verkruimel het stukje bouillontablet erover. Blijf roeren, tot de saus kookt. Schep op het laatst het groen van de lente-uitjes erdoor.