stomen

Roerbak van biefreepjes en paksoi met peperrijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Breng in en waterkoker 4 dl liter water aan de kook.
Halveer het pepertje, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Snijd de bieflapjes in 2 cm brede repen.
Halveer de ui, snijd de helften in dunne partjes.
Snijd de knoflookteen in plakjes.
Snijd de paksoistelen in 1 cm brede boogjes, snijd de bladeren in 2 cm brede repen.

Bereiding:
Schenk het kokende water in een maatkan en los het bouillontablet hier in op.

Verhit in een kleine braadpan 2 eetlepels olie. Bak hierin al omscheppend de rode peperreepjes 1 minuut. Schep de pandanrijst erbij en bak de rijst glazig in 1-2 minuten. Schenk er 31/2 dl bouillon bij, breng de bouillon aan de kook. Dek de pan af met het deksel en laat de rijst op laag vuur het vocht opnemen en gaar worden.

Verhit een wok droog voor. Schenk de rest van de olie langs de rand in de wok. Roerbak de ui en knoflook op hoog vuur 1 minuut. Schep de biefreepjes erbij en roerbak op hoog vuur 2-3 minuten. Schep de gesneden paksoistelen erbij en roerbak 2 minuten. Voeg de oestersaus en de rest van de bouillon toe en breng het al omscheppend aan de kook. Schep op het laatst het gesneden paksoiblad erbij, zodat dit wel wat slinkt, maar niet te gaar wordt. Serveer de peperrijst erbij.