stomen

Roerbak van aubergine en gyros met couscous

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Snijd de aubergine in dobbelsteentjes. Droog ze eventueel zoals hierboven wordt beschreven.

Snijd de prei in schuine ringen en was ze.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Snijd het blad van de munt fijn.
Pers de knoflookteen uit.

Breng in een waterkoker 21/2-31/2 dl water (afhankelijk van de hoeveelheid couscous) aan de kook.

Bereiding:
Strooi de couscous in een schaal, schenk het kokende water er op, roer om en laat de couscous, volgens de aanwijzingen op de verpakking, 5 minuten wellen. Dek daarbij de schaal af en roer af en toe om.

Schep de reepjes varkensvlees om met de kruidenmix voor gyros en 1 eetlepel olie.

Verhit een wok droog voor. Rooster de pijnboompitjes hierin goudbruin. Schep ze op een dubbel stukje keukenpapier. Schep het vlees in de wok en roerbak het goudbruin. Schep de preiringen en aubergineblokjes erbij en roerbak 5 minuten. Roer de yoghurt erbij en warm het geheel goed door. Schep de munt erdoor.

Schep de peterselie met 1 eetlepel olie en de pijnboompitjes door de gewelde couscous. Serveer de roergebakken aubergine met gyros erbij.