stomen

Rodekoolschoteltje met gehakt en aardappelpuree

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Snipper de uien.
Hak de teen knoflook klein.
Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen. Snipper het vruchtvlees.
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een hoge ovenschaal in.

Bereiding:
Smelt 2 eetlepels boter in een kleine braadpan en fruit hierin één gesnipperde ui. Schep de rode kool, appels, koekkruiden en ontbijtkoek erbij en stoof de kool, onder af en toe omscheppen, 15 minuten.

Verhit een wok droog voor en bak het gehakt hierin rul en bruin. Voeg de tweede gesnipperde ui en knoflook toe en roerbak 4 minuten. Schep de rozijnen door het gehakt. Breng het gehakt op smaak met zout en peper.

Schep het gehakt in de ingevette ovenschaal. Verdeel de rode kool er over. Dek het geheel af met de aardappelpuree . Snijd de rest van de boter in kleine vlokjes en verdeel deze over de puree. Zet de schotel 15 minuten in de oven, zodat de puree mooi goudbruin kleurt.