stomen

Rode uiencompote met mozzarella-tomaten uit de oven

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Roodschillige aardappels uit de oven

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aardappels in gelijke stukken. Ris en snijd de rozemarijn fijn. Meng op een met bakpapier beklede bakplaat de aardappels, rozemarijn en een scheut olijfolie. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Hussel alles goed door elkaar. Bak de aardappels in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Rode uiencompote

Pel en snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit het klontje boter in een pan en bak de uien in circa 4 minuten bruin. Voeg de suiker toe en schenk de balsamicoazijn erbij. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur in circa 15 minuten tot een compote koken.

Mozzarella-tomaten uit de oven

Snijd de tomaten in partjes. Snijd de mozzarella in plakjes. Meng in de ovenschaal de tomaten, Italiaanse kruiden en een scheutje olijfolie. Bestrooi met een beetje zout en peper. Hussel alles goed door. Beleg de tomaten met de plakken mozzarella en bak de Mozzarella-tomaten circa 10 minuten in de oven.

 

Merquez worstjes

Verhit een scheutje olie in een pan en bak de merquez worstjes in circa 6 minuten goudbruin en gaar.

Serveren

Verdeel de roseval aardappels, mozzarella-tomaten en de merquez worstjes over borden. Lepel de rode uiencompote over de roseval aardappels.