stomen

Rode spitskool met sinaasappel en tijm

Receptinformatie

Bijgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

1. Snijd de rode spitskool in dunne reepjes. Schil de sinaasappels dik tot op het vruchtvlees, vang het sinaasappelsap op en snijd met een scherp mesje de partjes sinaasappel tussen de witte vliezen uit. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
2. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de reepjes rode spitskool met tijm ca. 3 minuten. Roerbak de bosui ca. 1 minuut mee.
3. Voeg de marmelade, 2 eetlepels sinaasappelsap en partjes sinaasappel toe en verwarm deze kort mee. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
4. Verdeel de roergebakken rode spitskool over 4 borden. Lekker met een gebakken karbonade en aardappelkroketjes.