stomen

Rode risotto met garnalen

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 5 dl water aan de kook.
Snipper de ui zeer fijn.


Schenk het kokende water in een kookpan en breng het opnieuw aan de kook. Kruis de tomaten in, dompel ze even in het kokende water. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Verwijder zoveel mogelijk vocht en zaadjes.


Halveer het pepertje, verwijder steel en zaadjes. Snipper het vruchtvlees.


Boen de citroen schoon, rasp de schil er af.


Bereiding:
Los het bouillontablet op in het kokende water.


Verhit de boter in een braadpan of hapjespan. Fruit hierin de uisnippers 2-3 minuten. Schep de risottorijst erbij en roerbak tot de rijst glazig wordt en knispert. Schep de tomaten en pepersnippers erbij en roerbak nog 2 minuten. Laat het vrijkomende tomatenvocht door de rijst opnemen. Voeg in 3 delen van 11/2 dl de tomatenbouillon toe en laat het vocht steeds door de rijst opnemen. Dit duurt ongeveer 15 minuten, de rijst is dan nog vochtig. Breng de rijst op smaak met paprikapoeder, cayennepeper en citroenrasp en schep de garnalen er door. Dek de pan af en laat de rijst nog 5 minuten op laag vuur doorgaren.


Serveer de tomatenrisotto met een partje citroen.