stomen

Rode paprikacrème met roomtopping

Receptinformatie

Soep
Lunchgerecht
30-40 min

Bereiding
Pel en snipper de uien en snijd de paprika’s in kleine stukjes nadat zaad en zaadlijsten zijn verwijderd. Snijd de tomaten in kwarten.
Verhit de olijfolie en bak hierin de uien en de gepelde en in plakjes gesneden teentjes knoflook lichtbruin. Schep de paprika’s en tomaten erdoor en voeg het bouquet garni en de bouillon toe. Leg een gevouwen aludekseltje op de massa en vervolgens het deksel van de pan. Laat ca. 30 minuten sudderen op laag vuur. Verwijder het bouquet garni, pureer de massa in een blender tot een gladde soep en breng op smaak met de helft van de room, zout en versgemalen peper. Evt. paprikapoeder en suiker naar smaak.
Meng de rest van de room met de zachte geitenkaas of andere creme tot een romig geheel en doe in elke soepkommetje een flinke schep van de geitenkaasroom. Schenk vervolgens de soep erop en serveer direct. Lekker met fijngesneden verse bieslook.