stomen

Rode koolsoep met pittige gehaktballetjes en eiermie

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Halveer de ui, snijd de helften in smalle partjes en duw de uienlaagjes los.


Knip het bieslook in stukjes van 1 cm.


Meng het gehakt met de kruidenpasta ‘boemboe bali’ en de verkruimelde beschuit en vorm er soepballetjes van. Leg ze tot gebruik in de koelkast, zodat ze opstijven.


Bereiding:
Verhit in een braadpan de olie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg de ui toe en roerbak 2 minuten. Schenk de bouillon en nog 11/2 pot water erbij, voeg de kruidenpasta ‘boemboe sajoer tjampoer’ toe. Breng de bouillon onder af en toe roeren aan de kook. Schep met een schuimspaan het schuim van de soep. Voeg de kool en prei toe en breng de soep opnieuw aan de kook. Kook de soep zachtjes 10 minuten door. Voeg na 5 minuten de eiermie toe. Serveer de soep en voeg aan tafel de bieslook toe.