stomen

Rode koolsalade met sinaasappel en granaatappelpitten

Receptinformatie

Bijgerecht
10-20 min

Verhit een steelpan of koekenpan met dikke bodem droog voor. Rooster hierin al omschuddend het amandelschaafsel goudbruin. Strooi het amandelschaafsel op een dubbel laagje keukenpapier.

Verdeel de rode kool over een wijde schaal. Halveer de ui en snijd de helften in dunne halve ringen, duw de laagjes los. Verdeel de uien over de kool. Schil boven een kommetje 2 sinaasappels dik, zodat al het wit wordt verwijderd. Snijd de sinaasappels in mooie plakken. Schik ze dakpansgewijs op de kool met uien. Halveer de granaatappel en schep de pitten er uit. Strooi de pitten over de sinaasappels. Roer een dressing van het opgevangen sinaasappelsap, honing, walnootolie, zonnebloemolie en de knoflook uit de pers. Sprenkel de dressing over de salade en laat deze minstens 30 minuten intrekken.

Snijd het peterseliegroen zeer fijn. Bestrooi de salade vlak voor het serveren met amandelschaafsel en peterselie.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge