stomen

Rode koolsalade met gebakken runderworstjes en krieltjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Maak nog kortere worstjes: duw de saucijsjes in het midden plat en draai het midden een paar keer om. Halveer ze met de keukenschaar.

Bereiding:
Smelt in een kleine braadpan de boter of margarine en bak hierin de saucijsjes rondom bruin. Schep de krieltjes erbij en bak ze op hoog vuur, onder regelmatig omscheppen 5 minuten. Temper de warmtebron, maal er wat zout en peper over, dek de pan af en braad de worstjes en krieltjes onder af en toe omscheppen zachtjes gaar in 15 minuten.

Pel de mandarijntjes, snijd ze in plakken en halveer ze. Vang het vrijkomende vocht op.

Halveer de rode ui en snijd de helften in flinterdunne schijven. Duw ze los.

Meng de gesneden kool met de halve uiringen, mandarijnplakjes, mandarijnvocht en mosterddressing en laat het 15 minuten intrekken. Meng de pistachenoten vlak voor het serveren erdoor, zodat ze knapperig blijven.

Verdeel de salade over twee borden, schep het worstjesmengsel er bij of, desgewenst, er over. Of vul de ijsslabladeren met de koolsalade en leg ze op de borden, schep het worstjesmengsel erbij.