stomen

Rode kool met gehakt en knoflookworst

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui toe en fruit deze glazig. Roer de suiker met de rode kool erdoor. Schep goed om tot de kool enigszins is geslonken. Voeg de appel met zout, peper, kruidnagelpoeder, laurierblad, azijn en bouillon toe en laat het gehakt en de kool, afgedekt, in circa 35 minuten zachtjes gaar stoven. Schep tussentijds af en toe om. Verwijder de laatste 5 minuten het laurierblad en voeg de in plakken gesneden knoflookworst toe, zodat deze goed kan mee warmen. Lekker met aardappelpuree.

Variatie
Vet een ovenschaal in. Leg onderin de helft van het gehaktkoolmengsel, hierop aarappelpuree, weer een laag gehaktkool en dek het geheel af met aardappelpuree. Druk de plakken knoflookworst in de aardappelpuree en zet de schaal in een oven van 200 graden tot het gerecht door en door warm is. Of in een solomagnetron, afgedekt, ca. 750 Watt. De tijd is afhankelijk van de begintemperatuur van het gerecht.