Rode kool, kippenlevertjes en paddenstoelen uit de wok met rijst
Receptinformatie
Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Maak de kippenlevertjes schoon en halveer ze.
Snijd de bosuitjes in smalle ringen, houdt wit en groen apart.
Schil het stukje verse gember en schaaf het in dunne plakjes.
Snijd de paddestoelen, als deze nog niet gesneden zijn, in plakjes.
Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst in een zeef uitlekken. Houd de rijst warm in de pan.
Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand in de wok. Roerbak het wit van de bosuitjes 1 minuut. Schep de kippenlevertjes en gemberplakjes erbij en roerbak ze 3-4 minuten. Schep de paddestoelen erbij en roerbak 4 minuten. Schep de kool erbij en roerbak 5 minuten. Schenk de ketjap, vissaus en het sinaasappelsap erbij en stoof het gerecht nog 5 minuten. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Serveer het gerecht met de gekookte rijst.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.