stomen

Rode kool in port met hamrolletjes en aardappelpuree

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Bereiding:
Meng in een magnetronschaal de rode kool met de port, bruine suiker, kruidnagelpoeder en komijn. Dek de schaal af en zet deze in de magnetron. Schakel de magnetron 6 minuten in op volvermogen. Schep de kool halverwege een keer om.

Bestrijk de plakjes ham met mosterd en honing en bestrooi ze met wat afgestroopte tijmblaadjes. Rol ze op. Schep de rode kool om en leg de hamrolletjes er boven op. Dek de schaal weer af en zet deze terug in de magnetron. Schakel de magnetron 5 minuten in op 400-500 Watt.

Neem de schaal uit de magnetron en laat het gerecht nog 5 minuten nagaren.

Warm intussen de aardappelpuree op in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Serveer de rode kool met hamrolletjes met de aardappelpuree.