stomen

Rode en groene paprika met kikkererwten en noten bij gele rijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Halveer de ui, snijd de helften in smalle partjes, duw de laagjes los.
Hak de knoflookteen fijn.
Halveer de paprika’s, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd de paprika’s in dunne repen.
Zeef de kikkererwten, vang het kookvocht op.
Snijd het peterseliegroen fijn.

Bereiding:
Strooi de gele rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst in een zeef kort uitlekken. Houd de rijst warm in de pan.

Verhit een kleine wok droog voor. Verhit hierin de olie. Roerbak de ui, knoflook en het laurierblaadje 3 minuten .Voeg de paprikarepen toe en roerbak op halfhoog vuur 5 minuten. Schep de kikkererwten erbij en roerbak 3 minuten. Schenk er wat kikkererwtenvocht bij, zodat het gaat stoven.

Verwijder het laurierblad. Schep de peterselie en pepitamix er door. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Serveer de gele rijst er bij.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge