Rode en groene paprika met kikkererwten en noten bij gele rijst
Receptinformatie
Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Halveer de ui, snijd de helften in smalle partjes, duw de laagjes los.
Hak de knoflookteen fijn.
Halveer de paprika’s, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd de paprika’s in dunne repen.
Zeef de kikkererwten, vang het kookvocht op.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Bereiding:
Strooi de gele rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst in een zeef kort uitlekken. Houd de rijst warm in de pan.
Verhit een kleine wok droog voor. Verhit hierin de olie. Roerbak de ui, knoflook en het laurierblaadje 3 minuten .Voeg de paprikarepen toe en roerbak op halfhoog vuur 5 minuten. Schep de kikkererwten erbij en roerbak 3 minuten. Schenk er wat kikkererwtenvocht bij, zodat het gaat stoven.
Verwijder het laurierblad. Schep de peterselie en pepitamix er door. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Serveer de gele rijst er bij.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.