stomen

Rode curry van varkensvlees, amsoi en komkommer met rijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.


Halveer de rode uitjes en snijd de helften tot halve ringen.
Halveer de peper, verwijder steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.


Snijd de krop amsoi in 11/2 cm brede repen.
Snijd het stukje komkommer in reepjes.



Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst 10 minuten. Giet de rijst af (van wat kookwater op) en houdt de rijst warm in de pan.


Verhit een wok droog voor. Bak hierin de rookspekreepjes uit. Voeg eventueel wat olie toe. Roerbak de varkensvleesreepjes goudbruin in 4 minuten. Schep de kruidenpasta, uitjes en peper erbij en roerbak 3 minuten. Schep de amsoi en komkommer erdoor en roerbak 4 minuten.


Schenk er de kokosmelk en 1-11/2 dl (pasta kook)water bij, schep alles goed door en breng het aan de kook.


Serveer het gerecht met de pandanrijst.