Rode curry van rundvlees, peultjes en broccoli met rijst
Receptinformatie
Voorbereiding:
Snijd de runderstooflappen in smalle reepjes.
Halveer de ui. Snijd de helften in smalle partjes, duw de laagjes los.
Haal de peultjes of sugarsnaps af en halveer ze diagonaal.
Halveer de aspergebroccoli overlangs.
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Bereiding:
Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand in de wok. Roerbak op hoog vuur de vleesreepjes in 2 minuten bruin. Voeg de uien toe en roerbak 3 minuten. Roer de kruidenpasta erbij, schep de groente in de wok en roerbak 3 minuten. Voeg 2 eetlepels geroosterde pinda’s (uit de rijsttafelmix) toe. Schenk de kokosmelk erbij en breng het aan de kook. Laat het gerecht op laag vuur 10 minuten sudderen.
Strooi de rijst in een kookpan. Schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst in een zeef kort uitlekken.
Serveer de rode curry met de rijst en strooimix naar smaak.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.