stomen

Rode curry van rundvlees, peultjes en broccoli met rijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snijd de runderstooflappen in smalle reepjes.
Halveer de ui. Snijd de helften in smalle partjes, duw de laagjes los.
Haal de peultjes of sugarsnaps af en halveer ze diagonaal.
Halveer de aspergebroccoli overlangs.
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.


Bereiding:
Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand in de wok. Roerbak op hoog vuur de vleesreepjes in 2 minuten bruin. Voeg de uien toe en roerbak 3 minuten. Roer de kruidenpasta erbij, schep de groente in de wok en roerbak 3 minuten. Voeg 2 eetlepels geroosterde pinda’s (uit de rijsttafelmix) toe. Schenk de kokosmelk erbij en breng het aan de kook. Laat het gerecht op laag vuur 10 minuten sudderen.


Strooi de rijst in een kookpan. Schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst in een zeef kort uitlekken.


Serveer de rode curry met de rijst en strooimix naar smaak.