stomen

Rode bietjessalade met appelkaastaartje

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snipper er eentje, snijd van de ander de kwarten in mooie puntjes.
Hak de walnoten niet al te fijn.
Knip of snijd het bosuitje in smalle ringen.
Halveer het kaasje, zodat er 2 ronde kaasjes ontstaan.
Verwarm de oven voor op 225°C.

Bereiding:
Leg de plakjes bladerdeeg op het werkvlak. Leg in het midden van elk een rondje kaas, met het snijvlak naar boven. Verdeel de appelsnippers en gehakte noten over de beide kaasjes. Kwast de deegpuntjes in met een kwastje met water, vouw ze naar boven toe en plak ze tegen elkaar aan, zodat een gesloten deegpakje ontstaat. Leg de deegpakketjes op bakpapier op de bakplaat en bak ze in 15 minuten goudbruin.

Meng vlak voordat de kaasjes gebakken zijn de gemengde sla met de appelpuntjes, ringetjes bosui, bietjes en de dressing en verdeel de salade over 2 borden. Maak het midden vrij en zet daarin een appelkaastaartje.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!