stomen

Rode bietenstamp met oosters gekruide biefstuk

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Halveer de uien in de lengte, snijd de helften in partjes.
Schil het stukje gember, snijd het stukje in plakjes.
Halveer de sereh overlangs.
Pluk het korianderblad af.
Snijd het vlees in 2 cm brede ‘plakjes’.

Bereiding:
Zet de aardappels op met 3 dl water, breng het snel aan de kook en kook de aardappels verder gaar in 12 minuten. Leg de laatste paar minuten de rode bieten er op, zodat ze warm worden.

Verhit intussen een wok droog voor. Schenk de olie er langs de rand in. Bak hierin de spekreepjes uit. Voeg de gember en sereh toe, schep de biefstukplakjes erbij en roerbak deze in 2-3 minuten mooi bruin en nét gaar. Blus af met de sukiyakisaus en verwijder de kruiden.

Giet het kookwater van de aardappels en bieten en stamp ze dooreen. Schep het rundvlees met uien en spek en het korianderblad er door, voeg naar smaak zout en peper toe en serveer direct.