stomen

Rode bietensoep onder bladerdeeg

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Zeef de bouillon boven een maatkan en vul het vocht aan tot 6 dl.
Snijd de worst in plakjes.
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 225°C. Vet de buitenrand van 2 ovenvaste soepkommen in.

Bereiding:
Verhit in een braadpan de olie en bak hierin de aardappels en groentemix al omscheppend 3 minuten. Roer de tomatenpuree erbij en roerbak 1 minuut. Voeg de bieten en de bouillon tot en breng de soep aan de kook. Kook de soep zachtjes 8-10 minuten. Pureer de soep met de staafmixer en breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in de soepkommen, roer het soepvlees en de plakjes worst erbij. Rol de bladerdeeglapjes eventueel wat groter, kwast de deegrand in met wat water en leg ze over de soepkommen. Druk het deeg goed vast op de kommen. Zet de kommen onderin de oven en bak het deeg goudbruin en de soep warm in 15 minuten.