stomen

Rivierforel met peertjes en wilde spinazie

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Was de spinazie en houdt 8 mooie blaadjes apart. Blancheer de rest in het water met zout en gestampte jeneverbessen gedurende 4 minuten, laat de spinazie uitlekken, maar vang het kookvocht op. Schil de peren. Verwarm de oven voor op 220ºC. Breng het kookvocht opnieuw aan de kook, voeg het perensap toe en kook hierin de peren 2 minuten. Laat de peren uitlekken en snijdt ze elk in 8 parten, vang het vocht opnieuw op, houdt apart. Verhit de boter in een ruime pan en bak hierin zachtjes de spekblokjes uit. Schep vervolgens de spekblokjes met aanhangend vet uit de pan in een platte ovenschaal en leg hierop de 2 forellen, bestrijk deze met olijfolie en zet de schaal gedurende 15 minuten in de oven. Haal de vis uit de schaal en houdt deze warm in aluminiumfolie. Schep de spekblokjes uit de schaal en bewaar deze voor de saus. Maak de saus af door het kookvocht van spinazie en peren tot de helft in te koken. Voeg dan room, spekblokjes, zout en peper toe en warm het geheel goed door. Leg de forel in het midden van een warm bord en vul de vis met de geblancheerde spinazie. Schik de achtergebleven blaadjes om de kop van de vis en leg de peerpartjes dakpansgewijs langs de forelfilets. Schenk wat saus over de vis met spinazie en peer, serveer de rest van de saus in een warme sauskom. Bestrooi tenslotte het bord met wat takjes verse kervel en serveer meteen.

Tip

 

Vraag de visboer om de forel schoon en graatvrij aan u mee te geven, hij doet het graag!

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge