stomen

Risotto met zalm en tuinbonen

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Snipper het sjalotje.
Snijd de zalmsteak in kleine stukjes.
Snijd de verse zalmfilet in kleine stukjes.
Rasp de schil van de citroen af. Pers de vrucht uit.
Knip het peterseliegroen fijn.


Bereiding:
Meng kreeftsoep en witte wijn en vul dit aan met water tot 5 dl. Breng de soep aan de kook.


Verhit in een hapjespan de olie. Fruit het sjalotje 2-3 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak de rijst onder regelmatig omscheppen, tot deze glazig wordt en gaat knisperen in de pan. Schenk de soep erbij, voeg de tuinbonen toe en breng het geheel aan de kook. Kook de rijst en de tuinbonen afgedekt en op laag vuur, zodat al het vocht wordt opgenomen en de rijst beetgaar is, in ± 15 minuten. Breng de rijst op smaak met zout en peper. Schep de zalmstukjes (gerookt en vers) er door en warm het gerecht nog 5 minuten door met het deksel op de pan, zodat de verse zalmfilet nét gaar wordt. Voeg naar smaak van het vuur af wat citroensap toe.


Meng citroenrasp, peterselie en Parmezaanse kaas en geef dit strooiseltje apart bij de risotto.