stomen

Risotto met spruitjes en saucijsjesvlees

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 41/2 deciliter water aan de kook.
Snipper de ui fijn.
Hak de knoflooktenen fijn.
Snijd de spruitjes in vieren of hak ze klein.
Hak de reepjes spek fijn.
Snijd het peterseliegroen fijn.


Bereiding:
Los het bouillontablet op in het kokende water.


Verhit in een hapjespan of braadpan de olie en fruit hierin de uisnippers. Schep de fijngehakte spekjes erbij en roerbak 3 minuten. Duw boven de pan het gehakt uit de worst(jes) en roerbak het vlees rul. Voeg de rijst toe en roerbak 3 minuten. Voeg de bouillon toe en roer het geheel om. Dek de pan af en laat de rijst in 15 minuten het vocht opnemen. Schep na 10 minuten de kleingehakte spruitjes erbij. Schep de inhoud af en toe om.


Schep de peterselie door de risotto en breng het gerecht op smaak met zout, peper en nootmuskaat.